Меню
Изтегли албум English
Начало За сградата

За сградата

КОНСТРУКЦИЯ

Монолитна стоманобетонна конструкция осигурена на сеизмичност IX-та степен по скалата на Медведев-Шпонхойер-Карник.

 

СТЕНИ

Тухлена зидария с керамични блокове с вертикални кухини WIENERBERGER Porotherm, както следва:

Външни ограждащи стени – 38 см POROTHERM IZO PROFI с пълнеж от каменна вата, положени с тънкослойно лепило и лепени с полиуретаново лепило Dryfix. Система с най-високи топлоизолационни характеристики и коефициент на топлопроводимост 0,064 W/mK.

Вътрешни преградни стени между отделните апартаменти– двоен зид от POROTHERM 12 см с пълнеж от 2 см каменна вата за по-добра топло и шумоизолация.

 

ДОГРАМА

Висок клас системна алуминиева дограма от световен топ бранд – REYNAERS или SCHUCO* с троен стъклопакет GUARDIAN, топли дистанционери и високи енергоефективни и шумоизолационни показатели, като за някои от позициите при партерните апартаменти е предвидена автоматизирана система за плъзгане с повдигане.

ФАСАДИ

Оформянето на фасадите е с вентилируема конструкция и топлоизолация от каменна вата 70кг/м3, изцяло с облицовки и орнаменти от импрегниран естествен камък варовик с минимална дебелина 3 см. Парапетите са метални прахово боядисани с висок клас антикорозионна боя ZINGA. Предвидено е богато амбиентно фасадно осветление със сензори за ден и нощ.

 

ПОКРИВИ И ТЕРАСИ

Върху стоманобетонната плоча е предвидена битумна пароизолация и топлоизолация 15 см XPS. Над тях се полага армирана циментова замазка или бетон с наклон към воронките. Хидроизолационните пакети се състоят от 1-ви пласт битумна хидроизолация SAINT GOBAIN BITUVER* 4 мм без посипка, 2-ри пласт битумна хидроизолация SAINT GOBAIN BITUVER* 4,5 кг/м2 с минерална посипка в зоните на покривите, вертикалната планировка и терасите, като крайното покритие по всички тераси е система повдигнат под и 2 см италиански мразоустойчив гранитогрес MARAZZI.

 

ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ

Сградата разполага със Сертификат за енергийна ефективност Клас А, като всички фасадни системи постигат коефициент на топлопроводимост 0,6 W/m2K.

ЕЛЕКТРОИНСТАЛАЦИИ

Всички Електроинсталации са предвидени по най-високи съвременни изисквания и в степен на завършеност до ключове и контакти SCHNEIDER ELECTRIC*, фасунги и монтирани видеодомофонна и звънчева системи, както и подготовка за инсталиране на система „умен дом“ във всеки от апартаментите. Достъпът до сградата е предвиден да се контролира електронно чрез безконтактни RFID карти / чипове, а за автомобилния достъп до сутерените нива е предвидена система с четец за регистрационните номера на автомобилите на собствениците и ползвателите. Предвидена е сигнално-обозначителна инсталация за аварийни ситуации, която ще работи като музикален фон в ежедневния си режим. Главните ел. табла са разположени извън сградата, с осигурен независим и постоянен достъп, съгласно изискванията на “Електрохолд България” ЕООД. 

 

ВиК ИНСТАЛАЦИИ

Всички ВиК инсталации са предвидени по най-високи съвременни изисквания и в степен на завършеност до тапа. Предвидени са вертикални щрангове от неръждаема стомана Viega Sanpress Inox* и хоризонтални разводки с многослойни полиетиленови тръби Viega Smartpress* за водопровода, както и система с безшумни трислойни тръби Pestan S Line* за канализацията.

ОТОПЛЕНИЕ, ВЕНТИЛАЦИЯ И КЛИМАТИЗАЦИЯ

Отоплението на сградата е предвидено посредством изградена цялостна газова инсталация с индивидуални газомери и необходимост от монтаж на индивидуални газови котлета. Предвидени са серпентини за подово отопление в зоната на дневните и подготовка за монтаж на радиатори с прокарани изводи (хоризонтална разводка) без самите радиатори/лири. Охлаждането е предвидено посредством изпълнена хоризонтална разводка за монтаж на климатични тела, с фиксирани позиции за вътрешните тела във всяко едно помещение и с фиксирани позиции за външните тела на повдигани метални конструкции, разположени върху покривната плоча над стълбищните клетки на всички секции.

 

ОБЩИ ЧАСТИ

Всички апартаменти са предвидени с най - висок клас входни блиндирани врати от сертифициран европейски производител – GASPEROTTI*. Общите части са предвидени с настилка от екзотичен мрамор Dyno и високоустойчив мокет в преддверията пред апартаментите, стени облицовани с винилови тапети и тавани с корнизи със скрито осветление и боядисани в бял латекс. За входните лобита са предвидени настилки от екзотичен естествен мрамор, облицовки от MDF ламперии, напълно оборудван и обзаведен кът за отдих и срещи с камина и мека мебел. Осветлението е предвидено посредством енергоспестяващи LED осветителни тела от сертифициран европейски производител, а асансьорните уредби - от реномиран световноизвестен производител – SCHINDLER*.

СУТЕРЕНИ И ГАРАЖИ

Гаражните врати към сутеренното ниво са секционни автоматични NOVOFERM. Настилката на рампите е предвидена от ресан бетон с добавка за допълнителна здравина и хидрозащита PENETRON*, а настилката на сутеренното ниво в зоната на паркиране - шлайфан и полиран бетон.

Всички гаражи са захранени с трифазен ток и подготовка за монтаж на бързозарядни станции за електроавтомобили със собствени партиди и осигурена мощност до 22 kW. За всички гаражи са предвидени дистанционно управляеми автоматични врати NOVOFERM, а някои от гаражите са с височина 3,25 м и инсталирана подготовка за монтаж на подемно съoръжение за двойно паркиране. 

 

ДВОРНИ ПРОСТРАНСТВА

За прилежащите дворове и парковото пространство около сградата е предвидена богата гама от растителни видове, алеи за разходка, детски кът, градински осветителни тела и ажурна ограда по целия периметър на парцела. Предвидена е автоматизирана система за капково напояване, а всички елементи от вертикалната панировка - настилки, плочо-пътеки, дренажи и отводнители - системни решения от SEMMELROCK. 

 

* или аналог със съпоставими технически характеристики и параметри.